Cogito ergo sum: Η κριτική και δημιουργική σκέψη ως βασικός συντελεστής μάθησης στο Γενικό Λύκειο

 


Εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2023, μετά από αξιολόγηση, η αίτηση επιχορήγησης σχεδίου με τίτλο "Cogito ergo sum: Η κριτική και δημιουργική σκέψη ως βασικός συντελεστής μάθησης στο Γενικό Λύκειο" (κωδικός 2023-1-EL01-KA122-SCH-000137981), που κατέθεσε το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών στον τομέα «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (SCH)» της δράσης KA122 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για το 2023. 

Στόχος του σχεδίου είναι η ανάπτυξη της  κριτικής και δημιουργικής σκέψης των μαθητών που θα συμβάλει στην ενεργή συμμετοχή τους σε μια δημοκρατική συμπεριληπτική κοινωνία. Αυτό επιδιώκεται να επιτευχθεί τόσο μέσα από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και  σε νέες πρακτικές διδασκαλίας των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων  όσο και μέσα από την παραγωγή κατάλληλου ψηφιακού διδακτικού υλικού και την υλοποίηση αντίστοιχων παρεμβάσεων άτυπης και τυπικής εκπαίδευσης.

Στο ιστολόγιο αυτό θα παρουσιάζονται οι δράσεις και οι διδακτικές πρακτικές που υλοποιούνται στο σχολείο προς την κατεύθυνση των παραπάνω στόχων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εκδήλωση: “Ποίηση και ζωγραφική: όταν οι τέχνες εμπνέουν τους μαθητές”

Artful Thinking: Ο πόλεμος στη ζωγραφική